loader image
Skip to content Skip to footer

Welkom … Onder aan de Gulperberg ligt ons mooie Partij met 700 inwoners. De ideale start- en rustplaats om te wandelen en fietsen met diverse BnB’s op loopafstand.
We hebben voor u 5 wandel- en 5 fietsroutes om ons mooie Heuvelland te gaan verkennen geselecteerd. De wandelaars van het Krijtlandpad 91 km en tevens van de Dutch Mountain Trail 100 km voor de kenners bekend als de zwaarste wandeling van Nederland weten ons steeds vaker te vinden.

Wandelroute - 6,6 km

Deze gemakkelijke wandeling met wat lichte heuvels, gaat door weilanden en over veld- en holle wegen naar de Geul.

U kunt deze route combineren met wandeling 36 tot een route van 15 km.

Wandelroute - 7 km

Tijdens deze heuvelachtige wandeling, wandelt u eerst naar het Klooster Wittem, waar u de kapel kunt bezoeken en dan loopt u via veldwegen omhoog naar een hoog gelegen picknickweide.  U volgt een panoramisch weggetje, waar u zich even in Toscane waant en dan daalt u met schitterend uitzicht af door de velden  naar een mooie wijngaard. Dan daalt u verder af naar het dorp Wahlwiller.  Via veldwegen loopt u naar het Geuldal en via een graspaadje komt u weer in Partij. Bij de wijngaard staat een zitbank met prachtig uitzicht.

Wandelroute - 7,6 km

Deze wandeling gaat over heerbanen, veldwegen, door het bos en een schitterend stuk langs de Geul.

Wandelroute - 9,3 km

Tijdens deze heuvelachtige en panoramische wandeling, wandelt u door een weiland en over een panoramisch graspad naar de rand van de buurtschap Berghem.
U loopt een mooi dal in en klimt omhoog naar een bos met weer mooi uitzicht. U komt op de Gulperberg en via weilanden wandelt u naar de golfbaan Mechelen.
De terugweg wandelt u geruime tijd over een leuk bospaadje door het Dunnenbos en dan loopt u met prachtig panorama omlaag door de weilanden naar Partij.
Neem zelf drinken mee voor onderweg, er staan enkele zitbanken.

Wandelroute - 14,1 km

Deze terrasjesroute met klimmen en dalen gaat langs leuke eetcafés in Wittem, Eys, Wahlwiller en Mechelen. (Kijk wel naar de openingstijden op de restaurantpagina). De route gaat langs de Eyserbeek, naar het mooie dal van de Piepert. Op weg naar Wahlwiller loopt u over een prachtig panoramapad!
Vanuit Mechelen loopt u langs de Geul weer terug.

Krijtlandpad - 91 km

Het Krijtlandpad is misschien wel de koning van de Zuid-Limburgse wandelroutes. De totaal vernieuwde route is nu 91 kilometer lang, telt zes etappes en gaat voor meer dan zestig procent over onverharde wegen. Tijdens deze route kom je langs de mooiste plekjes die ZuidLimburg te bieden heeft. Het is een dalen-landschap, miljoenen jaren geleden ontstaan door riviertjes die zich een weg baanden door het Krijtplateau. Zo ontstond een landschap met een overvloed aan valleitjes, steile hellingen en meanderende beekjes.

En met een speciale flora en fauna. Het is een uitdagende route met holle wegen, natte beekdalen, pittoreske dorpjes en unieke hellingbossen.

Dutch Mountain Trail - 100 km

Ter gelegenheid van het Dutch Mountain Film Festival en geheel in traditie van de Jubiläumswege in de Alpen, is de Dutch Mountain Trail uitgezet. 

Het is weliswaar niet de langste, maar wel de zwaarste wandeling van Nederland geworden, die wellicht zelfs kan concurreren met een serieuze tocht in de echte bergen. Het is een ruige wandeltocht van 101 km lang die Seven Summits (toppen) met elkaar verbindt. De route bestaat uit 4 deeltrajecten en je krijgt maar liefst 7 bergtoppen voorgeschoteld. 

Hij loopt van station Eygelshoven (Kerkrade) naar station Maastricht over een route waar het echte berggevoel dus nooit ver weg is. Snelstromende beken, (alpen)weides, rotswanden en natuurlijk spectaculaire vergezichten: ze zullen je uitdagen en in vervoering brengen tijdens deze trail. 

Let op, deze route is niet bewegwijzerd. Er is wel een speciaal boekje voor te verkrijgen via de Visit Zuid-Limburg Shops en Servicepunten. In de wintermaanden is het voetveer bij Eijsden uit de vaart en is de laatste etappe enkel met een omweg via België te lopen.

Fietsroute - Langs de miljoenenlijn - 43,98 km

In 1925 werd begonnen met de aanleg van een spoorweg in het zuiden van Limburg. Deze route zou de verbinding tussen de grote havens van Antwerpen naar Aken en Keulen makkelijker en korter maken.

Fietsroute - Rust en Stilte bij Heerlen - 45,52 km

Een fietsroute om stil van te worden… Al fietsend door de Zuid-Limburgse heuvels maak je kennis met prachtige natuur en monumenten die je tot rust laten komen.

Fietsroute - Limburgse wijngaarden - 45,75 km

Een fietsroute om stil van te worden… Al fietsend door de Zuid-Limburgse heuvels maak je kennis met prachtige natuur en monumenten die je tot rust laten komen.

Fietsroute - Klooster en Kastelen in Zuid- Limburg - 48,2 km

Deze fietsroute door het zuiden van Limburg brengt je langs een schat aan historische bezienswaardigheden. Terwijl je door het schilderachtige heuvelachtige landschap fietst, word je meegevoerd naar een wereld van eeuwen geleden.

Fietsroute - Voorbij Zuid Limburg - 56,63 km

Hier, in het Zuiden van Limburg, voelt het alsof je de grens al overgestoken bent. Het glooiende landschap met heuvels, rivierdalen en spectaculaire uitzichten voelt on-Nederlands aan.

×